Overstappen van certificeerder?

Het kan, het mag en het is vaak zinvol

De meeste certificaten kennen een looptijd van drie jaar. Na deze drie jaar vindt de hercertificatie plaats en gaat er weer een termijn van drie jaar lopen.

Veel organisaties gaan vaak automatisch van de ene termijn van drie jaar naar de volgende termijn van weer drie jaar. En dat is jammer, want wees eerlijk: heeft de externe audit wel genoeg opgeleverd? Stonden de opbrengsten wel in verhouding tot de kosten?

Een frisse blik helpt

De afgelopen jaren is er een flinke ontwikkeling geweest in het kwaliteitsdenken. Stonden eerst vooral de normen voorop en het controleren daarvan, nu draait kwaliteitsmanagement (en veiligheidsmanagement) steeds meer om de klant en om de daadwerkelijk behaalde resultaten.

Echter, lang niet iedere certificeerder is met zijn of haar tijd meegegaan. En ook uw eigen kwaliteitsmanagementsysteem verandert en evolueert. Na een paar jaar gecertificeerd te zijn ontstaat dan soms het gevoel dat het kwaliteitsmanagement systeem te veel op bureaucratie is gestoeld. Dan is het tijd voor een frisse aanpak: een slim en slank kwaliteitsmanagement systeem dat helpt om de klant centraal te zetten en om goede bedrijfsresultaten te boeken zonder onnodige regeltjes. U werkt zo als het ware naar een volgende fase in het kwaliteitsdenken.

U moet dan wel een certificeerder hebben die dit proces ondersteunt en stimuleert. Een certificeerder die met een waarderende, frisse en praktische blik naar uw organisatie en kwaliteitsmanagement systeem kijkt. Een certificeerder die snapt waar het echt om draait: de klant en niet de regeltjes!

 

Ook behoefte aan een frisse blik? Neem contact met ons op om te zien wat er allemaal mogelijk is.

 

Waar kunnen we bij helpen?

Wilt u kosteloos van gedachten wisselen over uw situatie en antwoorden krijgen op uw vragen of wilt u een offerte aanvragen?

Bel ons op telefoonnummer:
085 - 87 80 640 of stuur een e-mail naar: info@walviscg.nl

U kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Binnen n dag ontvangt u van ons een reactie.

Neem contact op